CS  |  EN
    • CITIGOCITIGO
          CITIGO
          CITIGO

Nejmenší člen rodiny vozů ŠKODA vyniká mimořádně prostorným interiérem vytvořeným na kompaktním půdorysu. Citigo odveze čtyři dospělé, nebo až 959 l nákladu při kombinované spotřebě od 4,0-4,6/100 km. Zisk 5* v Euro NCAP dokládá vynikající úroveň aktivní a pasivní bezpečnosti.

• FABIAFABIA
          FABIA
          FABIA
          Moderní, expresivní a atraktivní design modelu Fabia jde ruku v ruce s vyspělými systémy infotainmentu, vysokou úrovní praktičnosti a širokou škálou prvků Simply Clever. Komfort a bezpečnost na palubě nového modelu Fabia je podtržena bohatým využitím moderních asistenčních systémů. Pro ty, kteří se chtějí odlišovat, nabízí nová Fabia rozsáhlou nabídku možností individualizace. Na výběr je 125 doporučených barevných kombinací exteriéru a interiéru. Možnosti konektivity mezi automobilem a chytrým telefonem jsou rozšířeny díky systémům SmartLink a SmartGate.​
          FABIA COMBI
          FABIA COMBI
          Nová Fabia Combi zaujme ideální kombinací prostornosti, funkčnosti a emocí. Paleta nově vyvinutých benzinových a naftových motorů představuje menší zátěž pro životní prostředí. Bestseller třídy malých kombi přijíždí s největším zavazadlovým prostorem o objemu 530 l. Při kompaktních vnějších rozměrech nabízí nová Fabia Combi dostatek prostoru až pro pět cestujících. Až 17 „Simply Clever“ řešení, z nichž deset oslavuje v modelu Fabia Combi svou premiéru, usnadňuje svou praktičností život posádce.
    • RAPIDRAPID
          RAPID
          RAPID

​Jako vůbec první sériový vůz značky byla ŠKODA Rapid kompletně navržena v duchu nově vyvinutého designového jazyka automobilky. Karoserie s kompaktními rozměry (délka 4,48 metru, šířka 1,7 metru) má dokonalé proporce tvořené jasně a čistě modelovanými plochami a ostře vedenými liniemi. Uvnitř Rapid překvapuje nabídkou vnitřního prostoru pro posádku i zavazadla. Nabídka pohonných jednotek se skládá z pětice benzinových motorů a dvojice vznětových agregátů.​

RAPID SPACEBACK
          RAPID SPACEBACK

V nabídce značky ŠKODA je první hatchback nižší střední třídy. Kombinuje praktické vlastnosti vozů ŠKODA s kompaktní karoserií s výklopnou zadní stěnou. Dynamickým a svěžím designem cílí novinka především na mladší skupiny zákazníků. Rapid Spaceback nabízí mezi hatchbacky nižší střední třídy nejvíce místa před koleny (64 mm) a nad zadním sedadlem (980 mm). Také zavazadlový prostor patří s objemem 415 litrů, resp. 1 381 litrů po sklopení zadních opěradel, k největším v segmentu.

• OCTAVIAOCTAVIA
          OCTAVIA
          OCTAVIA
          Ještě výraznější design, nové prvky výbavy a nejnovější technologie asistenčních systémů, infotainmentu a konektivity – ŠKODA OCTAVIA se představuje v nové vrcholné formě. Rozsáhlé přepracování prospělo jak verzi s karoserií liftback, tak i kombi. Díky novému designovému jazyku je teď kompaktní bestseller značky ŠKODA ještě atraktivnější a dynamičtější.
          OCTAVIA RS
          OCTAVIA RS
          S maximální rychlostí 250 km/h se třetí generace modelu OCTAVIA RS může právem chlubit titulem nejrychlejší sériová OCTAVIA všech dob. Výkonné motory, propracovaná technika a jisté jízdní vlastnosti jsou ruku v ruce s komfortem cestování a každodenní využitelností.
          OCTAVIA RS 245
          OCTAVIA RS 245

​Vrcholný, sportovně laděný model nejprodávanější modelové řady ŠKODA OCTAVIA je nyní ještě silnější, dynamičtější a emocionálnější. Nová špičková varianta se jmenuje ŠKODA OCTAVIA RS 245 a je k dostání v karosářských verzích liftback a kombi. Motor 2,0 TSI má výkon 180 kW (245 k) a vůz s ním zrychluje z 0 na 100 km/h za pouhých 6,6 s (6,7 s v provedení s karoserií kombi). Nové světelné systémy zajišťují ještě větší bezpečnost. Cestující jsou díky Wi-Fi hotspotu vždy online. Asistenční systémy zvyšují komfort a bezpečnost na palubě.

OCTAVIA COMBI
          OCTAVIA COMBI
          Ještě výraznější design, nové prvky výbavy a nejnovější technologie asistenčních systémů, infotainmentu a konektivity – ŠKODA OCTAVIA COMBI se představuje v nové vrcholné formě. Rozsáhlé přepracování prospělo jak verzi s karoserií liftback, tak i kombi. Díky novému designovému jazyku je teď kompaktní bestseller značky ŠKODA ještě atraktivnější a dynamičtější.
          OCTAVIA SCOUT
          OCTAVIA SCOUT
          Možnost využití v širokém spektru provozních podmínek nabízí varianta Scout, odvozená od karoserie Combi. Může se pochlubit benefity standardní verze a přidává k nim nové schopnosti crossoveru. O 30 mm zvýšená světlá výška, pohon 4×4 s mezinápravovou spojkou Haldex 5. generace, víceprvková zadní náprava a motory o výkonu až 135 kW umožňují vozu snadno překonávat nástrahy nezpevněných silnic.
          OCTAVIA COMBI RS
          OCTAVIA COMBI RS
          S maximální rychlostí 247 km/h se třetí generace modelu OCTAVIA COMBI RS může právem chlubit titulem nejrychlejší sériová OCTAVIA COMBI všech dob. Výkonné motory, propracovaná technika a jisté jízdní vlastnosti jsou ruku v ruce s komfortem a příkladnou praktičností, reprezentovanou zavazadlovým prostorem o objemu 610-1740 l.
          OCTAVIA COMBI RS 245
          OCTAVIA COMBI RS 245

• SUPERBSUPERB
          SUPERB
          SUPERB
          Vlajková loď Superb přijíždí s nejprostornějším interiérem a největším zavazadlovým prostorem ve své třídě. Moderní, dynamický a atraktivní design představuje revoluci vzhledu automobilů ŠKODA. Technika MQB a řada vyspělých asistenčních systémů zaručuje vysokou úroveň pasivní i aktivní bezpečnosti. Nová paleta motorů splňujících emisní normu EU6 umožní dosáhnout špičkové jízdní dynamiky. Až 29 „Simply Clever“ prvků výbavy zvyšuje úroveň praktičnosti a usnadňuje život na palubě. Nové infotainment systémy rozšiřují možnosti konektivity a umožňují propojení s chytrými telefony pomocí technologie SmartLink.
          SUPERB COMBI
          SUPERB COMBI

Výběr nového vozu je téměř vždy kompromisem mezi formou a funkcí, krásou a praktičností, kvalitou a cenou. Nová ŠKODA Superb Combi je výjimkou, potvrzující toto pravidlo. Díky 660litrovému zavazadelníku má stylová verze kombi, odvozená od vlajkové lodi značky ŠKODA, největší zavazadelník ve své třídě. 31 „Simply Clever” prvků výbavy bylo navrženo tak, aby usnadnilo cestujícím i majiteli každodenní používání tohoto automobilu. Škála asistenčních systémů činí cestování nejen bezpečnějším, ale zvyšuje pohodlí pro řidiče i posádku na úroveň donedávna očekávanou od mnohem dražších vozů. Špičkové jízdní vlastnosti spojené s nejnovější technikou znamenají, že výběr automobilu již nemusí být kompromisem.

• KAROQKAROQ
          KAROQ
          KAROQ

​ŠKODA KAROQ je zcela nově vyvinuté, kompaktní SUV tradiční české značky. Emocionální a dynamický design s řadou krystalických prvků využívá nový designový jazyk vozů SUV značky ŠKODA. ŠKODA KAROQ nabízí nové asistenční systémy, Full-LED světlomety a vůbec poprvé ve voze značky ŠKODA také Digital Instrument Panel.

• KODIAQKODIAQ
          KODIAQ
          KODIAQ
          S délkou 4,70 m, až sedmi místy k sezení a největším zavazadlovým prostorem ve své třídě, je ŠKODA KODIAQ prvním velkým SUV české automobilky. Nejnovější model značky ŠKODA vstoupí na trh začátkem roku 2017 s tím nejlepším, co značka ŠKODA nabízí: charakteristickým designem, mimořádnou nabídkou prostoru, praktickými řešeními a inovativními technologiemi, které jsou známé spíše z vyšších automobilových tříd. ŠKODA KODIAQ je prvním zástupcem rozsáhlé ofenzívy modelů SUV značky ŠKODA.
  • Zprávy
  • Obrázky
  • Videa
  • Motorsport
  • Download
  • Společnost

ŠKODA Media Portal

Přihlásit

ŠKODA upřesňuje: ŠKODA KODIAQ pro rally byl jen aprílovým žertem

1.4.2017 | kategorie: Motorsport

​› ŠKODA neplánuje angažmá prvního velkého SUV v motoristickém sportu
› ŠKODA Motorsport pokračuje v mistrovství světa s úspěšným modelem ŠKODA FABIA R5 v kategorii WRC2
› Vůz s turbomotorem a pohonem všech kol je aktuálně nejúspěšnějším vozidlem kategorie WRC2
› KODIAQ SPORTLINE: Sportovně elegantní varianta zdůrazňuje agilitu a dynamiku tohoto SUV

​Mladá Boleslav, 2. duben 2017 – Trocha zábavy občas neuškodí. V duchu tohoto hesla si ŠKODA AUTO 1. dubna 2017 dovolila malý aprílový žertík. Tradiční česká značka samozřejmě nebude startovat od roku 2018 s modelem ŠKODA KODIAQ ve třídě WRC SUV ve FIA Mistrovství světa v rally, jak bylo oznámeno uplynulou sobotu. Faktem je, že výrobce automobilů pokračuje v úspěšném angažmá v kategorii WRC2 s modelem ŠKODA FABIA R5. Fanoušci mimořádných sportovních zážitků se i přesto mohou těšit, neboť ŠKODA KODIAQ bude nabízena také v elegantní a dynamické verzi SPORTLINE.

​Myšlenka jezdit s vozem ŠKODA KODIAQ soutěže na sněhu, v bahně a kamení a snažit se dosáhnout co nejlepšího času by samozřejmě svůj půvab měla. Se svým robustním charakterem a pohonem všech kol zvládá první velké SUV značky ŠKODA bravurně i jízdu v terénu. Účast ve FIA Mistrovství světa v rally však nepřichází v úvahu – v neposlední řadě proto, že sportovní předpisy FIA nepočítají s účastí vozidel této kategorie. Avizované zřízení třídy WRC SUV bylo rovněž aprílovým žertem.

Fanoušci rally se samozřejmě i nadále mohou těšit na strhující sportovní zážitky s mladoboleslavskou účastí. Tým ŠKODA Motorsport pokračuje ve své úspěšné účasti ve světovém šampionátu v kategorii WRC2. ŠKODA FABIA R5 je momentálně nejúspěšnějším vozidlem v této kategorii. Vůz s výkonem 280 koní debutoval na závodních tratích v roce 2015. Už během premiérové sezóny získala ŠKODA FABIA R5 ve WRC2 v devíti závodech dvanáct umístění na stupních vítězů, čtyřikrát stáli piloti týmu ŠKODA Motorsport na stupínku nejvyšším. V roce 2016 ŠKODA FABIA R5 tuto úspěšnou bilanci zopakovala: ze 14 účastí na podnicích mistrovství světa bylo deset vítězství, 25 umístění na stupních vítězů, jakož i 192 nejlepších časů při rychlostních zkouškách. Posádka Esapekka Lappi/Janne Ferm získala pro značku titul mistrů světa ve třídě WRC2.

Nová měřítka své třídy určuje také ŠKODA KODIAQ. První velké SUV značky překvapuje velkým zavazadlovým prostorem, může mít až sedm sedadel a je vybaveno výkonným motorem a více než třiceti chytrými Simply Clever řešeními. K tomu se přidává i inovativní řešení konektivity a nejmodernější asistenční systémy.

Pro individualisty bude automobilka nabízet model ŠKODA KODIAQ SPORTLINE, tedy elegantní a dynamicky střiženou variantu sportovně užitkového vozidla. Sportovním vybavením exteriéru i interiéru zdůrazňuje především hbitost a dynamiku této konstrukční řady a kombinuje specifický šarm s mnohostrannými kvalitami vozu ŠKODA KODIAQ.

Pro více informací prosím kontaktujte:

​Zbyněk Straškraba, Komunikace Motorsportu
T +420 605 293 168